torstai 14. helmikuuta 2013

Päivi Koon tuotekehittelyn kohde

Alustava otsikointi menisi jotenkin näin: Kuntouttava lyhytaikaisjakso kotona asumisen tukena.

Tarkoitus tuottaa asiakkaan tarpeesta nouseva toimintakartta siitä, miten lyhytaikaishoito hyvin suunniteltuna  asiakkaan tarpeet ja ajatukset huomioiden ja eri ammattiryhmien ammattitaitoa hyödyntäen saadaan toimimaan niin, että elämisen laatu paranee ja .kotona asuminen pidentyy . Eri ammattiryhminä mm. fysioterapeutti ja geronomi hoitohenkilökunnan lisäksi.
Ajatus on, että kartta jatkuu kotiin asti ja kuntoa ylläpidetään myös lyhytaikaisjakson jälkeen.Nimetään vastuuhenkilö, joka tukee kotona kuntoutumista.
Pitää sisällään alkumittauksen ja lähtömittauksen sekä seurantamittaukset asiakkaan kunnosta. Kuntoutussuunnitelma tehdään siten, että esim. asiakkaan liikuntamieltymykset on huomioitu ja tällä tavoin suunnitelma on asiakkaalle mieleinen. Liikuntamuoto voidaan valita myös olemassa olevista ryhmistä tai kuntouttavan päivätoiminnan kautta. Analyysivaiheessa voidaan ottaa muutama asiakas, joiden kanssa kokeillaan karttaa ja näin saadaan tietoa, toimiiko kartta ja mitä olisi syytä miettiä vielä uudelleen.
Jotakin tämän suuntaista.

2 kommenttia:

  1. Kuullostaa hyvältä. Kuntoutumisen jatkumoa lyhytaikaisjaksojen jälkeen tarvitaan.

    VastaaPoista
  2. Tästä on varmasti hyötyä myös erilaisissa kotiutustilanteissa hmm..

    VastaaPoista