perjantai 15. helmikuuta 2013

Arja Immosen unelma "Vietävän hyvästä elämästä Aavassa"

Minun kehittämistehtäväni aihe liittyy tehostetun palveluasumisen asiakkuuteen...asiakkuuden prosessi alusta loppuun. Tärkeimpiä hetkiä on asiakkaaksi tuleminen ja oman uuden kodin perustaminen. Miten me autamme siinä ja miten hyvin pääsemme asiakkaamme hyvään arkeen osallisiksi ja osallistajiksi. Miten hyvin otamme asiakkaamme läheiset mukaan niin arkeen kuin juhlaan. Minulle tärkeää on omaisten kanssa tehtävä yhteistyö ja se miten saisimme palvelutaloista myös vieraille matalan kynnyksen taloja, joihin on helppo ja mukava tulla vierailulle.


Meille jokaiselle on arjen hyvät hetket ja tunnelmat tärkeitä. Toivon, että saisin tuotettua asiakkaille sellaisia hetkiä kuin kuvassa oleva hetki on ollut minulle...

ASIAKKAAN MUUTTO KOTIIN

Miten me vastaanotamme uuden asiakkaan.
Miten muutosta tehdään mahdollisimman hyvä?
Mikä on ihmisen suurin pelko?
Mieti muuttoa asiakkaan näkökulmasta. Se on lähellä omaa näkökulmaasi. Halutaan seikkailua, ihmissuhteita jne.  Ihmisen pitää tuntea itsensä tarpeelliseksi.
Tutustu asiakkaan kotiin ennen muuttoa.
Suunnittele tulevaisuutta asiakkaalle...millaista tulevaisuutta asiakas odottaa.


En ehdi,kun menen kahville. Sekö on asiakaslähtöistä?
Ensikontakti, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota - hoitajien vai asiakkaan tarpeisiin
Läheinen, kuka on? Voiko olla naapuri?
Läheiset mukaan asiakkaan hoitoon, miten?

Liian pikkujuttu,
Unohda prosessi. Hoitajan kannalta ei ole prosessia.
Selvitä mitä asiakkaalle on hyvä elämä.
Koirista ei tarvitse luopua;)
Älä tee ohjetta, vaan muuta toimintamallia. Mallinna ja tutki tätä.
Tiedonkulun pitää olla aukotonta
Läheisiä emme voi muokata, vain itseämme.
Ovella vastassa, kahvikuppi pöydällä odottamassa, kahvipannu kuumana ja lämpimät pullat valmiina.

Tästä eteenpäin ei ole yhtään epäonnistunutta muuttoa!!!
Kun on hyvä, niin miten voisi olla parempaa; kahvi kuppi on pöydässä ja... ja... (Joo ja-ajattelu)

5 kommenttia:

 1. Työsi on aivan loistava. Elämä-sana on keskiössä ja se on minusta valtavan hienoa. Nyt kun vain maltat tarkkailla, tehdä kymmeniä tekoja ja muistaa, että nyt sinä valmistelet (kokeilet, mietit, analysoit, tavoitteistat..) niin tiedätkö - kun edetään syksyyn olet jo tehnyt pienen ihmeen. Ja varmasti olette valmiita aivan häkellyttävään työhön. Hienoa ajattelua, hienoja tekoja, nopeasti vain käytäntöön paljon pieniä ja isoja askeleita.

  VastaaPoista
 2. Hyvä Arja, kerro millaisia muuttoja sinulla on nyt ollut?

  VastaaPoista
 3. Olen vienyt uuden muuton ajattelumaailmaa eteenpäin muutto kerrallaan. Nyt takana on kolme muuttoa uuteen kotiin ja kolme uudenlaista tarinaa :)) Olen vasta yhdessä muutossa mukana olleiden hoitajien kanssa keskutellut ja innostus oli käsin kosketeltavaa. Tavoitteenani on haastatella asiakasta, läheisiä ja hoitajia. Kerään hyviä kokemuksia ja muutto kerrallaan muutan palvelutaloa kodiksi.

  Marko on tehnyt eilen anarkistisen teon muuton suhteen ja siitä Marko varmasti kertoo itse. Mutta sillä teolla Marko hyppäsi askeleen eteenpäin minun työni kehittämisessä ja siitä kiitokset Markolle!

  VastaaPoista
 4. Tää muutto/kotiutus asia on useammalla kehittämiskohteena, hieman eri näkövinkkelistä vain..eli ilmeisen tarpeelliseksi koettu kohde..jaksakaa vääntää kaikki!

  VastaaPoista
 5. Näillä teoilla rakentuu ehkä uusi Kotiin tulon kulttuuri? Kun niitä toteutatte juuri noin, asiakas kerrallaan, ei toimintamalli edellä. Ja kun tapahtuu kaikkialla. Kuvia ehkä? Ehkä tässä on nyt jo askel etusivulle?

  VastaaPoista