lauantai 16. helmikuuta 2013

Diktaattori pulassa vai onko


Perinteiset työtavat unohdetaan. "Työtehtävillä" ei ole oikeaa aikaa. Tehdään silloin kun tarvitsee ja mitä tarvitsee. Kiirettä ei ole, koska ei ole määritelty milloin mitäkin pitää tehdä. Kierrot lopetetaan heti. Työajat joustavammaksi. Ei aina samassa vuorossa samaa määrää. Työ on vanhuksen kanssa arjen elämistä koko vuoron ajan. Työnlaadun määrittelee onnellinen asiakas. "Hoidetaan" ihmistä eikä diagnoosia. Eli parempi kuolla onnellisena. Asiakas saa tehdä "huonoja valintoja" jos hänen elämänlaatunsa paranee sen myötä. Saa kuolla, kun kuolee kumminkin. Yhteistyö läheisten kanssa. He voivat osallistua asiakkaan hoitoon. Yhteistyötahot eivät määrittele hoitoa vaan joustavat asiakkaan tarpeiden mukaan.

Terveisin Eija H

Pikaisesti kirjoitettuja ajatusaihioita

2 kommenttia:

  1. Tuolla työaikojen portaistamisella kuljetaan kohti parempaa uudenlaista työntekoa.Se meillä Myrskylässäkin aiheutti melkoista polemiikkia kun alettiin tulla eri aikoihin työmaalle.Nyt siihen on jo totuttu.Näyttää kuitenkin siltä että tuota porrastamista joudutaan edelleen lisäämään, jotta saataisiin työstä enemmän asukaslähtöistä.

    VastaaPoista
  2. Aika olennaista onnistuneen työn tekemisen kannalta on, että sitä tehdään silloin, kun asukas siitä hyötyy, asukkaan luona ja asukkaan kanssa yhdessä. Minusta te olette oikealla tiellä - kyse ei ole pienistä muutoksista pikkuhiljaa vähän asukaslähtöisemmäksi. Kyse on todellisesta asenteellisesta muutoksesta. Se voi merkitä hyvinkin suurta vaihetelua eri päivinä ja eri aikoina. Aivan olennainen pikkumuutos on se, että töihin tullaan suoraan asiakkaan luo - tervehtimään heitä heidän omassa kodissaan ja töistä lähdetään suoraan asiakkaan luota. Hienoa ajattelua työssäsi minusta - tällä saadaan suuria aikaan.

    VastaaPoista